Nateg Mercator

Potrošništvo, gostinstvo

Moderator: Vse

Sporočilo
Avtor
Uporabniški avatar
Vse

Nateg Mercator

#1 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Blagajna je enostavna za uporabo. (To je lahko drugo poglavje, saj sem jim tudi sam večkrat dokazal, da ni enostavna: ne za stranke, tudi blagajničarkam se je večkrat zataknilo.)
Vstavim kovance. Na mojo previdnost opozorim, da ga avtomat požre, ni ga pa zabeležil oz. odštel od plačljivega zneska.
Odvisno je bilo torej le od moje pozornosti spremljanja in štetja denarja; ko sem to povedal blagajniku, mi je vsaj (brez preverjanja "enostavne" blagajne) vrnil tisti kovanec (vzetega iz drugega predala).
1. Drži, zaradi enega kovanca ... a koliko potrošnikov se zvrsti na vsaki od takih postavljenih blagajn.

Uporabniški avatar
Vse

Re: Nateg Mercator

#2 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Jasno piše na spletu, za določeno mega poslovalnico, z jasnim datumom: "Danes odprto do 21h. Jutri zaprto. Nedelja zaprto."
Se pripeljem kar nekaj pred 20h. Zaprto!

Uporabniški avatar
Vse

#3 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Kupon sprejet. Napiše tista blagajna, ki se oglaša, da je enostavna za uporabo (le prevečkrat se kaj zatakne - kajne).
Torej: Ta "kupon sprejet" je pomenilo, da mi je odobrilo 25 % popusta na izdelek. Ampak ga ni. Drugič, ga spet ni. Kličem prodajalca: tudi njemu trikrat ne. Pride še prodajalka. Njej končno.
Ne-zaupajte ...
A to je obupno: slediti celo elektronskim ipd. napravam, da te ne ogoljufajo.

Uporabniški avatar
Vse

#4 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Nateg M tehnika
(Seveda je sledeče odvisno od prodajalke ...)
- Čeprav imajo možnost 10 % popusta na izdelek, trgovka zamolči kupcu to možnost.
- Ko sam prosim za ta popust, mi zahteva kupon (rečem, da ga imam na spletu), lahko pa si ga strga iz reklam, ki ji stojijo na stojalu pol metra stran od blagajne. Nato vzame že pripravljen kupon iz predala blagajne.

Uporabniški avatar
Vse

#5 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Nakupim Paloma toaletni, ker je v akciji.
A papir za sranje je sranje.
Pustimo, da je manj kakovosten; težava je, ker so lističi v rolah defektni - vsake toliko niso naluknjani - za sprotno trganje.

Uporabniški avatar
Vse

#6 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Na tisti blagajni (ki "je enostavna za uporabo" - pred časom so "vsaj" ukinili to zvočno začetno povabilo) avtomat ne vrača denarja (kovancev).
Nič ne signalizira tovrstne napake.
1. Torej, biti moraš - zbran.
2. Še ta vidik: nekateri plačajo ceno te modernizacije: spregledajo, kje vse morajo iz niš pobrati vrnjen preostanek denarja.

Uporabniški avatar
Vse

#7 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Naslednja šlamparija pametne blagajne je bila, da je poskenirala napačno kodo: za en izdelek, čeprav sem skenerju nastavil kodo s celim paketom.
Prodajalcu sem pojasnil, da želim plačati celoten paket izdelka.

Uporabniški avatar
Vse

#8 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Seveda zadrege tudi tokrat ni bilo konec. Želel sem pisno dokazilo ("zahtevaj račun" - jasno, da iz strahu pred "njimi"), da sem izdelek plačal.
Ponovno je moral posredovati trgovec in urediti račun, ki ga pametna blagajna ni mogla dati.
P.S.: Ja, se gremo digitalizacijo. Pa umetna inteligenca ...

Uporabniški avatar
Vse

#9 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Prvič sem šel tja, samo za to, v vrsto. Želim plačati položnico.
"Ne gre. Pojdite na banko."
Original položnica. Ali samo zato, ker je naveden plačnik na položnici podjetje?

Uporabniški avatar
Vse

#10 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

V: "Boste imeli jutri mleko? Prejšnji teden ga namreč ni bilo."
M: "Tudi če naročimo, ne vemo, ali bo."

Odgovori