Potovanje (splošno)
Moderator: Vse
Potovanje (splošno)
Zame je potovanje sprostitev.
"Da gre za beg, beg pred samo sabo, da se ne znam ustaliti."
"... zame so potovanja strast in zelo se jih veselim"
"Mislim, da me potovanja delajo boljšega človeka."
"Ampak potovanja mi res dajo veliko, predvsem zadovoljstvo." (Vir: 52)
"Da gre za beg, beg pred samo sabo, da se ne znam ustaliti."
"... zame so potovanja strast in zelo se jih veselim"
"Mislim, da me potovanja delajo boljšega človeka."
"Ampak potovanja mi res dajo veliko, predvsem zadovoljstvo." (Vir: 52)
Re: Potovanje (splošno)
"Spremenil ... Jaz mislim, da ne. Tudi zato, ker nisem šel na potovanje, da bi iskal sebe, čeprav se temu ne moreš popolnoma izogniti.
Mi je pa dalo to potovanje občutek, da lahko sprejemam tudi večje odločitve, kot so potovanja. In to mi je dalo nekaj miru." (Vir: 52)
Mi je pa dalo to potovanje občutek, da lahko sprejemam tudi večje odločitve, kot so potovanja. In to mi je dalo nekaj miru." (Vir: 52)
"Pri potovanjih je vsa skrivnost v predpripravi,
na poti pa je najbolj pomembno, da sproti rešujemo konflikte, da smo iskreni in da se prilagodimo do mere, da vsak najde vsaj občasno svoje zadovoljstvo.
Pomembni so tudi spontanost, spoštovanje drug drugega, samozaupanje, spoštovanje do tuje kulture, navad, države.
Pomembno je, da se imamo lepo, ker je življenje minljivo.
Mi gremo na potovanje vedno veseli, polni pričakovanj, ne prestrašeni.
Potovanja ti dajo širino, kar je vplivalo tudi na moje poslovne uspehe."
"Potovanja nas tudi opozarjajo, da ni cel svet dober in da moraš imeti zdravo mero samozavesti, da znaš oceniti, kaj je varno in kaj ni, in da znaš oceniti, ali te nekdo skuša pretentati.
Da znaš suvereno čutiti, kaj je prava pot." (Vir: 52)
na poti pa je najbolj pomembno, da sproti rešujemo konflikte, da smo iskreni in da se prilagodimo do mere, da vsak najde vsaj občasno svoje zadovoljstvo.
Pomembni so tudi spontanost, spoštovanje drug drugega, samozaupanje, spoštovanje do tuje kulture, navad, države.
Pomembno je, da se imamo lepo, ker je življenje minljivo.
Mi gremo na potovanje vedno veseli, polni pričakovanj, ne prestrašeni.
Potovanja ti dajo širino, kar je vplivalo tudi na moje poslovne uspehe."
"Potovanja nas tudi opozarjajo, da ni cel svet dober in da moraš imeti zdravo mero samozavesti, da znaš oceniti, kaj je varno in kaj ni, in da znaš oceniti, ali te nekdo skuša pretentati.
Da znaš suvereno čutiti, kaj je prava pot." (Vir: 52)
"Upoštevajoč, da je naloga melatonina uravnavanje spanca, nam jemanje tablet lahko pomaga pri prilagajanju na 'časovni ritem' države. Zadostuje že, da ga vzamemo v trenutku, ko želimo zaspati."
"Melatonin spanca ne podaljša, pač pa pripomore k temu, da lažje zaspimo, in omogoča boljši spanec." (Vir: 64)
"Melatonin spanca ne podaljša, pač pa pripomore k temu, da lažje zaspimo, in omogoča boljši spanec." (Vir: 64)
Vidikov in primerov je ogromno, navajam le par:
- Vodič spremeni že prej objavljeno uro odhoda (na zgodnejše) in pri tem ne poskrbi, da so vsi o tej spremembi obveščeni.
- Ali če zaradi razdeljene skupine, ker nekateri ne gredo na fakultativni izlet, njih sploh ne obvesti o času odhoda.
- Če gre tudi on prvič na tisto potovanje kot "njegova" skupina, je sploh upravičeno vprašanje, ali naj ima naziv vodič.
- So primeri potovanj, ko je bolje (kakor pač vzameš) iti organizirano z agencijo. Bolje, da so določeni plusi, navkljub minusom, ki pač bodo.
- Večina potnikov je dovolj oziroma povsem zadovoljnih.
- Tako nisem odkril agencije oziroma vodenja, za katero bi rekel, da si ta pa zasluži polnost pohvale.
- Vodič spremeni že prej objavljeno uro odhoda (na zgodnejše) in pri tem ne poskrbi, da so vsi o tej spremembi obveščeni.
- Ali če zaradi razdeljene skupine, ker nekateri ne gredo na fakultativni izlet, njih sploh ne obvesti o času odhoda.
- Če gre tudi on prvič na tisto potovanje kot "njegova" skupina, je sploh upravičeno vprašanje, ali naj ima naziv vodič.
- So primeri potovanj, ko je bolje (kakor pač vzameš) iti organizirano z agencijo. Bolje, da so določeni plusi, navkljub minusom, ki pač bodo.
- Večina potnikov je dovolj oziroma povsem zadovoljnih.
- Tako nisem odkril agencije oziroma vodenja, za katero bi rekel, da si ta pa zasluži polnost pohvale.
"V nas je potemtakem živa potreba po novosti kot novosti, neodvisna od vsakih drugih ozirov, mika nas novost sama po sebi.
Da pa nas mika novost, je povezano z našim, specifično človeškim doživljanjem časa." (Vir: 72)
Da pa nas mika novost, je povezano z našim, specifično človeškim doživljanjem časa." (Vir: 72)
B. Ferfila je obiskal 150 držav. (Vir: 18)
Papež Janez Pavel II. je na 104 potovanjih obiskal 129 držav. (Vir: 17)
Vse napisal/-a: Marec 29, 2024, 5:39 amKdor hoče varno potovati po svetu,
potrebuje sokolje oči,
oslovska ušesa,
opičji obraz,
svinjski rilec,
kamelin hrbet
in jelenove noge.
španski
(Vir: 84)
Vse napisal/-a: Marec 29, 2024, 5:40 amŠele ko si daleč od doma,
lahko ceniš njegovo vrednost.
armenski
Vse napisal/-a: Marec 29, 2024, 5:40 amČari potovanja odtehtajo njegove nevšečnosti.
angleški