Trgovina

Moderator: Vse

Sporočilo
Avtor
Uporabniški avatar
Vse

Re: Trgovina

#51 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: April 15, 2022, 7:18 am(Seveda je sledeče odvisno od prodajalke ...)
Za zmotno kupljen (moja napaka) prehrambeni izdelek so bili brez komplikacij pripravljeni ga vzeti nazaj in vrniti denarni znesek.
Celo enak znesek denarja, ker je del te hrane bil že pojeden in je bila zato masa manjša (trgovka in poslovodja pač nista uspeli preračunati spremenjeno ceno). 

Uporabniški avatar
Vse

#52 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: November 13, 2023, 10:37 pmKupujem 12 enakih kosov izdelka, blagajničarka mi jih računa le 10.
Seveda jo dobronamerno opozorim, da nameravam plačati vseh 12.
Blagajničarka se opraviči: "Se zgodi." In se (mi) nasmehne. 

Uporabniški avatar
Vse

#53 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: Maj 15, 2024, 7:12 pmNa blagajni mi (pomotoma) odobri 50 % popust, namesto 33 %.
Blagajničarki pač povem, da mi ni do tolikšnega popusta zaradi spregledanosti. 

Uporabniški avatar
Vse

#54 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: Januar 11, 2023, 8:42 amNateg Dekatlon

Na polici je objavljena privlačna cena (npr. v smislu 50 % popusta). Odločite se kupiti. (Zna biti, da tudi zato kupite še kaj ...)
Na blagajni pa je "polna" cena tistega izdelka. Ker: koda izdelka tako pravi.
(Tečno) morate zahtevati njihovo osebno preverbo na polici.
Ko utemeljijo z nekim izgovorom (recimo, da je bil izdelek premaknjen na drugo polico - kar ne drži), je potrebno vztrajati.
Po-tem (po - vsem - tem) bodo na blagajni utemeljili, da dajejo (iz usmiljenja) dodaten popust - da obvelja tista "privlačna" cena. 

Uporabniški avatar
Vse

#55 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: Januar 11, 2023, 1:00 pmNa drugem mestu (primer obutve) je bila na veliko oglaševana nova cena "za vse izdelke tam";
na blagajni povedo: ampak ne za "ta" (izdelek).
1. Seveda so ti opisani "klasični" nategi tudi po drugih prodajalnah.
2. Hudo je, ko se je potrebno "boriti" (težiti, razburjati ...) za (morebitno) dosego "osnovne" pravice do "poštene" cene.
3. Predpostavljam (pa zna biti kar velika verjetnost), da veliko (večina) ne zmore do prejema plačanega računa preveriti cene, s tistimi, ki jih je opazila na polici - ker zahteva kar napor ohranjati v spominu tamkajšnjo pravo ceno (po prodajalni namreč še "malo" zaokrožite sem pa tja, pogledate še to in ono ... mine neugoden čas za ohranitev "podatka"; ali pa imate več izdelkov in ne opazite spremembe tistih "nekaj" (deset) evrov v ceni - saj ja zaupamo digitalni informatiki poskeniranja ... 

Uporabniški avatar
Vse

#56 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: Maj 8, 2024, 3:49 pmNateg Merkur

Potrebujem matico, pokažem kakšno.
Doma ugotovim, da mi jo je dal s prevelikim navojem.
Grem v drugo. Mu to povem, zopet pokažem. Mi da, zapakira. Doma ...
Grem tretjič. Ko zapakira, vzamem ven in še enkrat preverim kar na oddelku trgovine.
- Trgovec trdi, da mi je že prvič dal pravo velikost.
In se pogovarjava, da ni res.
Da pa ima dokaz na blagajni, kjer je blagajničarka zadržala vrnjeni izdelek.
Skušam mu tudi pojasniti, da mi zdaj to sploh ni bistveno: da se sprehajam po trgovini (kot sem se trikrat do trgovine in nazaj domov), če se pač noče priznati površnosti, zmote. 

Uporabniški avatar
Vse

#57 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: November 13, 2023, 10:35 pmPohvala, ker so:
a) "enostavno" ugodili reklamacijo
b) vrnili denar.
1. V navadi je, da je potrebno kar zelo utemeljevati napako na izdelku.
2. Nov zakon (Zakon o varstvu potrošnikov) je za potrošnike slabši kot prejšnji.
Npr., pričakoval sem, da bom dobil drug (zamenjan) izdelek - četudi bi znal biti zaradi stvarne (serijske) slabosti kmalu ponovno nevreden. (in bi bilo potrebno ponoviti reklamiranje).
3. Nateg Špara je, da so ti namesto denarja (ki si jim ga takrat dal) vrnejo papir (dobropis), s katerim moraš kupiti, v določenem časovnem obdobju, vsaj za tak (tako visok) znesek, pri njih.
Ker ponavadi ne reklamiramo zadev, ki so vredna "drobiž" (račun takoj zavržemo; za "drobiž" si niti ne bi jemali časa in energije izpeljevati postopek reklamacije) - torej izdelek večje vrednosti je namreč kar težko v njihovi trgovini potrošiti z enkratnim "vsakodnevnim" nakupom. 

Uporabniški avatar
Vse

#58 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: Maj 30, 2022, 8:47 pm"Zadnji izdelki" v nekem posebnem pakiranju so kljub občutnemu (50 %) popustu parkrat dražji od enakega izdelka normalno embaliranega. 

Uporabniški avatar
Vse

#59 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: Maj 23, 2023, 11:58 amMožakar bi moral plačati za 200g klobas 10 evrov. Ker mu je toliko rekla blagajničarka - ker je toliko pokazalo pri skeniralo izdelka.
Možakar je očitno bil toliko priseben, da se je uprl temu.
A koliko (ogromno) kupcev spregleda. Pa saj ne kupujejo samo en izdelek in ko plačujejo za nakup npr. par deset evrov, kako pa boš spregledal tak nateg?
Čakajoč v vrsti pred blagajno pa (čudno ipd.) gledajo tistega, kaj mečka in se pritožuje - saj ne vedo, da revež le uveljavlja sprevid natega. 

Uporabniški avatar
Vse

#60 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: November 11, 2023, 12:06 pmV katalogu reklam za izdelek ne napišejo, kolikšna je osnovna cena in kolikšna je cena s popustom, temveč le promocija velikosti popusta. To je pravzaprav osnova natega:
Izdelek je vreden 1. Oni ga prodajajo za 5, nato pa pripišejo 40 % popust (torej je cena 3).
A ko si zaradi nasedenosti številki popusta že opravil pot (in čas) do njihove poslovalnice, in takrat opaziš, da so raztegnili tvojo denarnico, si že nategnjen.
(Tega primera se, žal, poslužujejo tudi konkurenčne trgovske hiše.) 

Uporabniški avatar
Vse

#61 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: Januar 3, 2023, 6:03 pmKličem upravno enoto:
"Pritisnite 1, če želite bla, bla, ali bla, bla, bla ali bla, bla.
Pritisnite 2, če želite ...
...
Pritisnite 7, če ..."
Pritisnem.
In - dobim centralo: "Koga želite?"
(Prispevek je nateg, čeprav ne neposredno "trgovinski"; trgovinski pa tudi je, saj sem storitev potem plačal.)
1. Poleg ne-slabih živcev (ker iz veselja se jih večinoma ne kliče) imejte tudi še dovolj polno baterijo telefona. 

Uporabniški avatar
Vse

#62 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: Maj 30, 2022, 8:44 pmIzdelek v reklamnem katalogu ima svojo ceno, na blagajni zaračunajo drugo (višjo, itak).
Opozorim, iz principa, blagajničarko: "Kdor ne opazi, plača več?!"
Blagajničarka (umirjeno, kaj č'mo - saj ona ni osebno kriva): "Ja." 

Uporabniški avatar
Vse

#63 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: April 6, 2022, 6:39 am- Imajo jabolka, za popuste.
In imajo droben tisk, jasno da.
A tudi v njem ne piše sledeče pomembno: v celem letu lahko koristiš možnost popusta le 4-krat. Ostala jabolka ti segnijejo.

Uporabniški avatar
Vse

#64 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: Januar 3, 2023, 6:05 pmPoveste, kaj želite. Pogosto se ponudi najdražje (ker je "najboljše - ker vse tudi bla-bla; ker tistega trenutno nimajo na zalogi, itd.).
Zgodi se, da jih obiščeš, ker nisi zdrav (in imaš glavobol, vročino, v trebuhu ...) in ona te muči z nategi: Da zakaj si pameten in nisi ovca.
P.S.: "Vsak" (ne-ovca) ima o tem svojo sliko takšnega primera.
1. Tega jasno da ne moremo posplošiti ... itd.
2. Ločiti je potrebno lekarno in "lekarno" (drogerijski del znotraj istega prostora) - brez recepta.
3. Ljudje (ovce - teh pa je ... ne uspem prešteti) pač verjamejo (skorajda), verujejo v "svetost" lekarnarjev. Seveda, so študirani ljudje iz te stroke.
4. Ti (torej jasno da ne vsi - ampak nimajo pa jajc oz. so predvsem brezjajčnice, to je namenoma grdo, a provokativno zapisano, iz njihove objektivne odgovornosti: farmacija je namreč zadnje čase najmočnejši bog. Pred znanostjo. Šele - optimistično - na tretjem mestu verujočih je recimo Bog.) lekarnarji bi bili med "Židi" elita. 

Uporabniški avatar
Vse

#65 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Vse napisal/-a: Maj 8, 2024, 6:02 pmDvignemo predpisano na recept, par kosov ...
Uslužbenkam Lekarne Ljubljana (na katere pač naletim) jim je (kar) težko (s težkim srcem in materialnim odrekanjem dobička lekarnarstva) dati mi tisto (vredno vsaj nekaj 10 evrov) v papirnato vrečko ki je vredna - koliko centov?) - sam pa ne želim mešati "hrušk, jabolk, krompirja in ostalega" v moji torbi. 

Odgovori