Psihiatrija

sodnik, tožilec, odvetnik, hipnoza

Moderatorji: Admin, Vse

Sporočilo
Avtor
Uporabniški avatar
Vse

Psihiatrija

#1 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Moja psihiatrinja trdi, da imam samo zaradi tega sprejema v bolnišnico posttravmatsko stresno motnjo." (Vir: 18)

Uporabniški avatar
Vse

Re: Psihiatrija

#2 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Pravite, da se psihiatrično zdravljenje od časa, ko ste se vi zdravili do danes, ni veliko spremenilo?
Se je, ampak na slabše.
Povsod po svetu se je področje duševnega zdravja, sploh pa po uvedbi antipsihotikov in antidepresivov v sedemdesetih letih, ko je vse skupaj postala industrija, poslabšalo. Zdaj so prepričani, da te bodo človeka spravili nekam na varno in bo jedel tablete, bo čez nekaj mesecev odkorakal nazaj v svet. Pa ni tako."
(Vir: 18)

Uporabniški avatar
Vse

#3 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Poročila, ki prihajajo iz psihiatrične bolnišnice Polje, kažejo, da danes s temi ljudmi delajo grše in slabše kot so takrat z mano." (Vir: 18)

Uporabniški avatar
Vse

#4 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Ves dan so me imeli v tej zamreženi postelji, takrat so mi dali tudi prvo dozo nevroleptika, haldola. Bil sem zadet kot Marija." (Vir: 18)

Uporabniški avatar
Vse

#5 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Že slišati je grozljivo. Človek v stiski pričakuje nekakšen subtilni pristop, zdravstveno osebje pa te razčloveči." (Vir: 18)

Uporabniški avatar
Vse

#6 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Vprašali ste me, zakaj so zaposleni v Polju lahko tako grobi? Tudi zato so lahko psihiatri tako samozavestni, ker jim nihče ne upa reči, da delajo kaj narobe, kaj napačnega, da nimajo prav.
Nam ljudem, ki imamo izkušnjo s psihiatričnim zdravljenjem, pravijo, pa saj vi ste tako ali tako naši pacienti in nimate legitimnosti, da bi se z nami racionalno pogovarjali.
Lahko ste zazdravljeni, niste pa naši sogovorniki. Podobne težave imam, ko se soočam s privatnimi psihoterapevti, med njimi imaš tudi strojne tehnike, ki zdravijo s hipnozo, in tako naprej."
(Vir: 18)

Odgovori