Hrana na potovanju

Potovanja, izleti

Moderatorji: Admin, Vse

Sporočilo
Avtor
Uporabniški avatar
Vse

Hrana na potovanju

#1 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Velikokrat smo pojedli tudi kaj takšnega, na kar nikoli ne bi niti pomislili.
V spominu mi ostaja napitek dobrodošlice v Mjanmaru v obliki sveže, še tople pitonove krvi, pražene kobilice na otoku Lombok, surove mravlje in pečene podgane v Vietnamu ali pa skoraj neverjeten dogodek med lovci na glave na Borneu, kjer so nam, brez naše vednosti, na trekingu v džungli spekli domačega psička, ki nas je tri dni živahno spremljal po neprehodnih gozdnih poteh."
(Vir: 69)

Uporabniški avatar
Vse

Re: Hrana na potovanju

#2 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Na poteh se velikokrat srečujemo tudi s tako imenovano magično prehrano ... Moje prebavne težave so mehiški Indijanci v Chiapasu zdravili z drevesnimi gobami, na Šrilanki pa s sladkim izvlečkom palminih vršičkov. V prvem primeru sem imel dva dni močne halucinacije." (Vir: 69)

Uporabniški avatar
Vse

#3 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Med napitki je v jugovzhodni Aziji na prvem mestu (op.: črni) čaj." (Vir: 69)

Uporabniški avatar
Vse

#4 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"S hrano na potovanju pa so žal lahko povezane tudi neprijetnosti. Približno tretjina popotnikov v tropskih deželah zboli za nekajdnevno akutno drisko in bruhanjem. ... Okužbo lahko povzročijo bakterije, virusi ali paraziti." (Vir: 69)

Uporabniški avatar
Vse

#5 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Mnenje mnogih turistov je, da je prehrana v boljših hotelih higiensko manj oporečna in z lažnim občutkom varnosti uživajo vso hotelsko hrano, pozabijo pa na dejstvo, da tudi najboljše restavracije v tropskih krajih ne morejo sterilizirati vseh jedi." (Vir: 69)

Uporabniški avatar
Vse

#6 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Stari etiopski pregovor pravi, da je najokusnejša tista jed, ki jo ješ lačen. (Vir: 69)

Odgovori