Fotografiranje jedi ...
Moderator: Vse
Fotografiranje jedi ...
Fotografiranje jedi, svetovni šport
(Takšen je naslov časopisnega članka.)
Vsekakor, fotografije znajo biti zelo privlačne. (Slika pove ve kot tisoč besed, je naslednja pritrditev - kdaj pa le floskula.)
(Takšen je naslov časopisnega članka.)
Vsekakor, fotografije znajo biti zelo privlačne. (Slika pove ve kot tisoč besed, je naslednja pritrditev - kdaj pa le floskula.)
Re: Fotografiranje jedi
Zdaj pa: bi jedli kaj (naravno) modrega, svetleče zelenega, ok - črnega, fluorescentnega?
To so (lahko) bum barve, ki dajejo kontrast.
To so (lahko) bum barve, ki dajejo kontrast.
Re: Fotografiranje jedi
Morda se pretirano prebere, "morda" pa je kaj resnice: "bojte" se (pretirano) lepih jedi.
Re: Fotografiranje jedi
Preletel sem knjigo (ali dve) televizijskega kuharskega (vele)mojstra B. V.
Sprejel bi (žal) le eno jed, pogojno (da bi iz nje populil ven oz. predhodno izločil) še par.
Ampak: občudoval sem njegovo znanje.
Privoščil sem mu, da mu uspe(va) v kulinariki.
Sprejel bi (žal) le eno jed, pogojno (da bi iz nje populil ven oz. predhodno izločil) še par.
Ampak: občudoval sem njegovo znanje.
Privoščil sem mu, da mu uspe(va) v kulinariki.
Re: Fotografiranje jedi
Kolega je (že pred časom) povedal: Jedel sem pri (svetovno znani) A. R.
"Ostal sem lačen."
P. S.: Ni lepo, ker se (mu) smejem.
"Ostal sem lačen."
P. S.: Ni lepo, ker se (mu) smejem.
Re: Fotografiranje jedi
Moja izkušnja, še izpred tistih časov:
Delali so sprejeme: kanapejčki ipd. so bili dolgčas. (Sem pač razvajen - ko si na sprejemih, pričakuješ.)
Sem zato počakal, na sladico: na lončke s kremo.
"To pa bom." Obrnil sem se vstran, ko sem moral pljuvati ven zrna popra. Tudi primešani metini lističi so popestrili videz, okusa sploh ne.
Delali so sprejeme: kanapejčki ipd. so bili dolgčas. (Sem pač razvajen - ko si na sprejemih, pričakuješ.)
Sem zato počakal, na sladico: na lončke s kremo.
"To pa bom." Obrnil sem se vstran, ko sem moral pljuvati ven zrna popra. Tudi primešani metini lističi so popestrili videz, okusa sploh ne.
Re: Fotografiranje jedi
Ali postrgati okrasne vijuge z roba krožnika, na katerem je točno na sredini (in povsod okrog prazno "vesolje") košček tistega (na jedilniku opisanega s predolgim in nerazumljivim imenom)?
Re: Fotografiranje jedi
Pa tisti Primorec, nad Vipavo ...
Na cateringu je itak stregel "čudne" "jedi" (tudi to besedo upravičeno, na podlagi več mnenj, dajem v navednice).
A bili smo tudi pri njem.
Lačni smo bili, zato smo postrgali (dobesedno) prilogo kruha in hrena.
Glavne jedi je bilo malo: so pač konec tedna stregli na ohceti ... (mi v odgovor prišepne kuhar delivec)
Sladica (glede na naprej povedano bi ta beseda morala biti ponovno v navednicah): prinesejo krožnik z 8 piškotki. Za omizjem nas je sedelo 12 (moških, krepkih, nedietetičnih).
Na cateringu je itak stregel "čudne" "jedi" (tudi to besedo upravičeno, na podlagi več mnenj, dajem v navednice).
A bili smo tudi pri njem.
Lačni smo bili, zato smo postrgali (dobesedno) prilogo kruha in hrena.
Glavne jedi je bilo malo: so pač konec tedna stregli na ohceti ... (mi v odgovor prišepne kuhar delivec)
Sladica (glede na naprej povedano bi ta beseda morala biti ponovno v navednicah): prinesejo krožnik z 8 piškotki. Za omizjem nas je sedelo 12 (moških, krepkih, nedietetičnih).
Re: Fotografiranje jedi
Skoraj zagotovo (izjema znajo biti praznovanja) ne fotografirate jedi vaše mame, vaše(ga) druge(ga) oz. drage(ga).
A povejmo (še enkrat, še nepre-mnogokrat): rad in (najraje) jem pri tebi.
Ne le dobro, odlično je.
In iz srca.
A povejmo (še enkrat, še nepre-mnogokrat): rad in (najraje) jem pri tebi.
Ne le dobro, odlično je.
In iz srca.
Re: Fotografiranje jedi
Glede jedi in jesti (tega vsakodnevnega opravila) smo strokovnjaki, poznavalci.
Re: Fotografiranje jedi
P.S.: Takrat še nisem vedel, da je to bodoča dvozvezdična A. R.Vse napisal/-a: Avgust 30, 2023, 12:17 pmMoja izkušnja, še izpred tistih časov:
Delali so sprejeme: kanapejčki ipd. so bili dolgčas. (Sem pač razvajen - ko si na sprejemih, pričakuješ.)
Sem zato počakal, na sladico: na lončke s kremo.
"To pa bom." Obrnil sem se vstran, ko sem moral pljuvati ven zrna popra. Tudi primešani metini lističi so popestrili videz, okusa sploh ne.
(Ampak: ravnal bi "enako".)
Re: Fotografiranje jedi & ...
V: Zanima me, ali greste kdaj v take z zvezdicami nagrajene gostilne, kot je njena (Ana Roš)?
M. Molk: "Zelo redko, pa še to bolj zaradi radovednosti, kako so strukturirali neko jed v obliki in barvi in manj v okusu. Panakota iz zelja je prav čedna, ni pa ravno dobra. Hrana, taka, dobra, mi mora tudi pristno zadišati." (Vir: 14)
1. Je hrana oz. jed postala privlačna in "zvezdična" zaradi oblike in barve - četudi je okus zanič?
M. Molk: "Zelo redko, pa še to bolj zaradi radovednosti, kako so strukturirali neko jed v obliki in barvi in manj v okusu. Panakota iz zelja je prav čedna, ni pa ravno dobra. Hrana, taka, dobra, mi mora tudi pristno zadišati." (Vir: 14)
1. Je hrana oz. jed postala privlačna in "zvezdična" zaradi oblike in barve - četudi je okus zanič?