Nateg Dekatlon
Na polici je objavljena privlačna cena (npr. v smislu 50 % popusta). Odločite se kupiti. (Zna biti, da tudi zato kupite še kaj ...)
Na blagajni pa je "polna" cena tistega izdelka. Ker: koda izdelka tako pravi.
(Tečno) morate zahtevati njihovo osebno preverbo na polici.
Ko utemeljijo z nekim izgovorom (recimo, da je bil izdelek premaknjen na drugo polico - kar ne drži), je potrebno vztrajati.
Po-tem (po - vsem - tem) bodo na blagajni utemeljili, da dajejo (iz usmiljenja) dodaten popust - da obvelja tista "privlačna" cena.
Nategi v še drugih trgovinah
Moderator: Vse
Re: Nateg Dekatlon
Na drugem mestu (primer obutve) je bila na veliko oglaševana nova cena "za vse izdelke tam";
na blagajni povedo: ampak ne za "ta" (izdelek).
1. Seveda so ti opisani "klasični" nategi tudi po drugih prodajalnah.
2. Hudo je, ko se je potrebno "boriti" (težiti, razburjati ...) za (morebitno) dosego "osnovne" pravice do "poštene" cene.
3. Predpostavljam (pa zna biti kar velika verjetnost), da veliko (večina) ne zmore do prejema plačanega računa preveriti cene, s tistimi, ki jih je opazila na polici - ker zahteva kar napor ohranjati v spominu tamkajšnjo pravo ceno (po prodajalni namreč še "malo" zaokrožite sem pa tja, pogledate še to in ono ... mine neugoden čas za ohranitev "podatka"; ali pa imate več izdelkov in ne opazite spremembe tistih "nekaj" (deset) evrov v ceni - saj ja zaupamo digitalni informatiki poskeniranja ...
na blagajni povedo: ampak ne za "ta" (izdelek).
1. Seveda so ti opisani "klasični" nategi tudi po drugih prodajalnah.
2. Hudo je, ko se je potrebno "boriti" (težiti, razburjati ...) za (morebitno) dosego "osnovne" pravice do "poštene" cene.
3. Predpostavljam (pa zna biti kar velika verjetnost), da veliko (večina) ne zmore do prejema plačanega računa preveriti cene, s tistimi, ki jih je opazila na polici - ker zahteva kar napor ohranjati v spominu tamkajšnjo pravo ceno (po prodajalni namreč še "malo" zaokrožite sem pa tja, pogledate še to in ono ... mine neugoden čas za ohranitev "podatka"; ali pa imate več izdelkov in ne opazite spremembe tistih "nekaj" (deset) evrov v ceni - saj ja zaupamo digitalni informatiki poskeniranja ...
Re: Nategi v še drugih trgovinah
Nateg Merkur
Potrebujem matico, pokažem kakšno.
Doma ugotovim, da mi jo je dal s prevelikim navojem.
Grem v drugo. Mu to povem, zopet pokažem. Mi da, zapakira. Doma ...
Grem tretjič. Ko zapakira, vzamem ven in še enkrat preverim kar na oddelku trgovine.
- Trgovec trdi, da mi je že prvič dal pravo velikost.
In se pogovarjava, da ni res.
Da pa ima dokaz na blagajni, kjer je blagajničarka zadržala vrnjeni izdelek.
Skušam mu tudi pojasniti, da mi zdaj to sploh ni bistveno: da se sprehajam po trgovini (kot sem se trikrat do trgovine in nazaj domov), če se pač noče priznati površnosti, zmote.
Potrebujem matico, pokažem kakšno.
Doma ugotovim, da mi jo je dal s prevelikim navojem.
Grem v drugo. Mu to povem, zopet pokažem. Mi da, zapakira. Doma ...
Grem tretjič. Ko zapakira, vzamem ven in še enkrat preverim kar na oddelku trgovine.
- Trgovec trdi, da mi je že prvič dal pravo velikost.
In se pogovarjava, da ni res.
Da pa ima dokaz na blagajni, kjer je blagajničarka zadržala vrnjeni izdelek.
Skušam mu tudi pojasniti, da mi zdaj to sploh ni bistveno: da se sprehajam po trgovini (kot sem se trikrat do trgovine in nazaj domov), če se pač noče priznati površnosti, zmote.