Izguba poželenja žensk

zaljubljenost, intimnost ...

Moderatorji: Admin, Vse

Sporočilo
Avtor
Uporabniški avatar
Vse

Izguba poželenja žensk

#1 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Težko bi vse primere vrgli v isti koš. Včasih je kriv stres, drugič pomanjkanje časa, vzgoja otrok ... " (Vir: 15)

Uporabniški avatar
Vse

Re: Izguba poželenja žensk

#2 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Še vedno sem ga ljubila, a moji hormoni niso sodelovali z mano. Nikoli ni naredil nič narobe, razumel me je, nikoli me ni v nič silil ali mi očital. Na koncu sem dognala, da so za vse krive moje kontracepcijske tabletke. Ko sem jih nehala jemati, se je prebudilo
tudi najino spolno življenje. Zdaj se ljubiva vsaj trikrat na teden."
(Vir: 15)

Uporabniški avatar
Vse

#3 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Mnenje strokovnjakinje: Čeprav se to ne zgodi večini žensk, se nekaterim lahko.
V tabletkah so hormoni, odziv telesa nanje se od ženske do ženske razlikuje, veliko je odvisno tudi od koncentracije hormonov v njih. Če opazite, da slabo vplivajo na libido, se o tem posvetujte s svojim ginekologom, ki bo našel primerno zamenjavo. Res ni treba, da bi zaradi te zaščite trpelo spolno življenje.

Uporabniški avatar
Vse

#4 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Odkar imam otroke, mi ni več do spolnosti.
Vedno sem utrujena in zvečer je zadnje, kar si želim, sleči se in po nosečnosti partnerju pokazati svoje telo."

Uporabniški avatar
Vse

#5 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Materinstvo korenito spremeni spolno življenje. Utrujenost, stres, nezadovoljstvo z videzom, vse to vpliva nanj." (Vir: 15)

Uporabniški avatar
Vse

#6 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"O tem se je treba pogovoriti s partnerjem, mu opisati svoje občutke in razložiti, da za upad spolne sle ni krivo to, da je izginila ljubezen, temveč so v ozadju drugi vzroki. Malce pa tudi popustite pri svojih kriterijih, otroka kdaj zaupajte v varstvo, v vzgojo bolj vključite partnerja, se razbremenite in čas posvečajte tudi sami sebi." (Vir: 15)

Uporabniški avatar
Vse

#7 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Stres je postal nova realnost za ljudi, na žalost močno vpliva tudi na spolno življenje. Edina rešitev v tem primeru je iskanje sprostitvenih tehnik in načinov za obvladovanje napetosti." (Vir: 15)

Uporabniški avatar
Vse

#8 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Spolnost po določenem obdobju res lahko postane obveznost. Namesto da bi nanjo gledali kot na rutino, se poskušajte spomniti nečesa, kar si delita s partnerjem. Pojdita na počitnice, najemita si sobo v hotelu, ljubita se nekje na nevarnem mestu v novem položaju. Vse to lahko začini spolnost in prebudi libido. Če pri tem ne boste uspešni, obiščite terapevta, ki vam bo pomagal." (Vir: 15)

Uporabniški avatar
Vse

#9 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Hormonske spremembe pred in med menopavzo, ki povzročijo spremenljivo razpoloženje, nihanje telesne teže, težave s spanjem, so pogosto krive za zmanjšanje spolne sle.
Tu so še vsiljeni pritiski, mnogokrat sodobnih omrežij, ki so jim ženske izpostavljene zaradi poveličevanja večne mladosti in vitkega telesa, skratka, popolnega videza, zaradi česar se zmanjša samozavest in s tem želja pa spolnosti."

Uporabniški avatar
Vse

#10 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Je pa še nekaj, kar močno vpliva na poželenje, libido in spolno življenje žensk: nešteto obveznosti, ki se zgrinjajo na njihova ramena in naenkrat postanejo zelo težko breme: skrb za otroke, ostarele starše, za gospodinjstvo in kariero." (Vir: 15)

Uporabniški avatar
Vse

#11 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"V današnjem svetu in času je sodobna ženska primorana krmariti med nešteto vlogami: je mama, ženska, hči, uslužbenka, prostovoljka v šoli, čistilka doma, prireja zabave za otrokov rojstni dan, otroke vozi k zdravniku. Skrbi za čisto perilo in polno mizo, obiskuje starše in je dejavna v družbi, torej ni čisto nič nenavadnega, da nima volje za seks." (Vir: 15)

Uporabniški avatar
Vse

#12 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

"Res je, da na spolno poželenje žensk vplivajo tudi hormoni in njihovo delovanje, a veliko večji razlog za upad poželenja je dejstvo, da so utrujene. Res utrujene." (Vir: 15)

Uporabniški avatar
Vse

#13 Neprebrana objava Napisal/-a Vse »

Strokovnjaki so zato pripravili tudi nekaj nasvetov, kako to izboljšati.
- Moškim priporočajo, naj spodbujajo svoje partnerke, da bodo do sebe prizanesljivejše, naj včasih malo spustijo vajeti naj ne težijo k popolnosti pri urejanju doma, naj si olajšajo zadeve in naj si večkrat zvečer oddahnejo, ter namesto da bi likale ali pospravljale kuhinjo, pogledajo kakšen film.
- In seveda, naj več opravil doma moški prevzamejo nase. Ne pomoč, temveč enakopravno sodelovanje partnerja pri skrbi za dom in otroke je nepogrešljivo in škoda je, da je v sodobnem svetu to sploh še treba omenjati.
- Skrb zase je pomembna. Kar pomeni, da ima vsaka ženska pravico brez slabe vesti početi tudi stvari, ki so zgolj v njeno zadovoljstvo.
- Dobrodošla je pomoč. Nič sramotnega ni, če se tisti, ki je preobremenjen, po pomoč obrne na prijatelja. prijateljico, člana širše družine, soseda, in tudi ne, če nekomu za pomoč doma plača. Če si lahko to privošči, zakaj ne?

Odgovori